Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net
 
Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Kako iščem svoj sir v labirintu šolstva

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
46. Pravice in obveznosti v okviru osnovnošolskega izobr.
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Razredničarka Miša
zaslužen uporabnik


Pridružen/-a: 24. nov 07, sob, 0:01
Sporočila: 193
Kraj: Slovenska devetletka

SporočiloObjavljeno: sreda, 11.02.2009, 17:12    Naslov sporočila: 46. Pravice in obveznosti v okviru osnovnošolskega izobr. Odgovori s citatom

Shocked Naša Ta mala, pravzaprav nas bo zdaj, zdaj prerasla, je danes prišla s skrajno naveličanim ksihtom iz šole, kar je pravzaprav pričakovano in skladno z njenim stanjem = puberteto, zato se nisem preveč obremenjevala. S trpečim izrazom na obrazu mi je brez besed pomolila pred nos list, za katerega sem najprej zmotno menila, da gre najverjetneje za eno manjšo blamažo glede na njene umske sposobnosti pri šolskem preverjanju znanja, nakar sem se zagledala v čudno zadevo.

Na prvi pogled je izgledala kot napotnica pa se je izkazalo, da je Gospa DR. Ta mali izročila, hm, jaz bi temu rekla grozilno sporočilo, ki ga moram podpisati, uradno pa ta umetelnost od uradnega dokumenta nosi naslov Pravice in obveznosti v okviru ortodontskega zdravljenja.

Razlog? Otrok pri 13. letih, ko mu na njem že v osnovi ni nič všeč, GROZA!, ne nosi snemljivega zobnega aparata tudi v šoli ampak le doma. Kovinsko čudo, ki hkrati ravna obe čeljusti in posledično zavzema cela usta ter onemogoča normalno govorjenje, je zagotovo nekaj, kar bo vsak normalen otrok zavračal sploh pri stikih z vrstniki.

Halo?!? Saj ne zagovarjam smrklje, vem, da bi morala nositi aparat, če želi imeti lepo urejeno zobovje ampak vsaj toliko znanja psihologije bi zdravniki morali imeti, da bi vedeli, da se bo v tem starostnem obdobju obnesel le tak aparat, ki ga otrok ne more sam odstraniti. No, to sem Gospe DR celo predlagala in bila seveda pripravljena plačati, vendar si ni vzela niti toliko časa, da bi mi pojasnila, če bi bilo to mogoče oz. zakaj to ni mogoče. Skratka, namesto, da bi se danes Gospa DR. poskušala z otrokom pogovoriti in skleniti nek ČLOVEŠKI kompromis, ga je nadrla, ker je povedal po pravici, in mu z listom zagrozila, da bo izgubil pravice: do brezplačnega otrodontskega zdravljenja, do nove napotnice za drugega ortodonta... in še kaj. Zelo strokovno!

No, jaz zdaj sicer nestrokovno pa vendarle ugotavljam, da bo moj otrok verjetno imel krive zobe in se sprašujem, zakaj ne moremo v šolstvu dobiti podobnega grozilnega obrazca z uradnim nazivom Pravice in obveznosti v okviru osnovnošolskega izobraževanja, s katerim bi mahali staršem in otrokom, da se ne bi bilo potrebno preveč strokovno ukvarjati z njimi.
A si predstavljate? Če otrok ne upošteva navodil učitelja, če ne skrbi za izboljševanje svojega znanja... izgubi pravico do brezplačnega šolanja.
Ča pa drugič pomislim... to zna vsak, groziti in mahati s papirji. Učitelji zmoremo stvari reševati bolj strokovno in tega ne potrebujemo.

Me res zanima, kaj si ostali mislite o takih strokovnjakih...
Prav lep pozdrav
_________________
Razredničarka Miša
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Kako iščem svoj sir v labirintu šolstva Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional
Bottom right graphics