|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
teta pehta Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 3. nov 07, sob, 14:08 Sporočila: 5 Kraj: PTUJ
|
Objavljeno: torek, 18.12.2007, 19:00 Naslov sporočila: STRIP (6.razred) |
|
|
Pozdravljeni!
Čaka me obravnava stripa v 6.razredu (Snoopy). Rada bi uporabila metodo problemskega pouka (2-3 ure, vključno z domačo nalogo). Ima kdo kakšen predlog?
Že vnaprej se vam iz srca zahvaljujem. |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: četrtek, 17.01.2008, 13:19 Naslov sporočila: |
|
|
Kar 277 ogledov, pa noben odgovor?????? |
|
Nazaj na vrh |
|
admin Administrator

Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55 Sporočila: 1335 Kraj: Lj
|
Objavljeno: petek, 18.01.2008, 8:06 Naslov sporočila: |
|
|
Žal. Upajmo, da bo prihodnjič več odziva. _________________ Lep pozdrav, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
Maja Koležnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. sep 06, ned, 19:18 Sporočila: 72 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: nedelja, 20.01.2008, 18:34 Naslov sporočila: Poznoooooo |
|
|
Šele danes sem videla začetek tvoje razprave, čeprav ne vem, če bi ti sploh lahko pomagala.
Eno uro pred obravnavo stripa rečem, naj jih prinesejo s sabo (od doma) ALI pa jim dam slikice s praznimi oblački, oni pa napišejo besedilo, oz. besedilo, oni pa narišejo slike. Nato steče debata in obravnava besedila.
lp
m _________________ Največja napaka našega življenja je, če ne naredimo nobene napake. |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: ponedeljek, 21.01.2008, 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
Zivako, najlepša hvala za predlog. Bolje pozno kot nikoli.
Lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
Maja Koležnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 17. sep 06, ned, 19:18 Sporočila: 72 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: petek, 25.01.2008, 22:43 Naslov sporočila: Vprašanje |
|
|
Mislim pa, da stripa v 6. razredu sploh ni več ... ali pač?
lp
m _________________ Največja napaka našega življenja je, če ne naredimo nobene napake. |
|
Nazaj na vrh |
|

|
Objavljeno: sobota, 26.01.2008, 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, jaz sem dobila od mentorice taka navodila. Delala pa bom po berilu Svet iz besed 6 (tam je pa o Snoopyju). V učnem načrtu piše zelo malo, in sicer, da učenci vedo, kaj je to pasica ter da spremenijo krajše besedilo v strip oz. obratno.
Še zmeraj pa ne vem, kako naj to izpeljem kot problemski pouk. naj še napišem, da delam diplomo iz problemskega pouka književnosti. Če je strip v berilu, potem je to književnost, mar ne? Mnenja so si deljena (predvsem, da naj bi bil strip nekaj trivialnega oz. lažjega).Tudi sama nisem več prepričana, ali se bo to dalo izpeljat kot problemski pouk.
A mi zna kdo več povedat o tem?
Lep pozdravček! |
|
Nazaj na vrh |
|
Saša Čadež zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 22. feb 05, tor, 18:46 Sporočila: 120 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: sobota, 26.01.2008, 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
Pišem takole, na pamet, zato se v cilje ne bi spuščala, vsekakor se mi zdi, da strip sodi bolj k likovni vzgoji . Ogromno možnosti imamo tudi pri slovenščini.
Kar se tiče problemskega pouka bi se tudi dalo kaj narediti
Na prvem mestu je vprašanje: Kaj je v stripu pomembnejše slika ali tekst?
Zgodovina stripa, Kaj je strip, Slovenski ustvarjalci in njihovi junaki, Prednosti in šibkosti takega izražanja. Vse to lahko rešujejo učenci z iskanjem po različnih virih.
1. Strip bi lahko bil izhodišče za določanje sporočevalca in naslovnika v različnih variacijah na temo. Npr. kdo na sličici sporoča, kdo sprejema; izpolnjen en oblaček, učenci dopolnijo drugega.
2. Premi govor, odvisni govor: pretvarjanje stripa v premi govor ali odvisni govor.
3. Razširjanje zgodbe iz stripa v zgodbo (spis).
Na likovnem področju pa je problem oblikovanje junakov (likov), likovna izvedba ipd. Ti bo tole kaj v pomoč?
Lep dan _________________ Saša |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|