Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net
 
Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Vprašanja strokovnjakom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
hiperaktivnost
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Gost






SporočiloObjavljeno: ponedeljek, 04.09.2006, 19:12    Naslov sporočila: hiperaktivnost Odgovori s citatom

Pozdravljeni! Za vaše društvo sem izvedela pri psihologinji, ki mi je priporočila, naj se obrnem na vas. Sem mamica 5-letnega fantka, ki je diagnosticiran kot hiperaktiven. V začetku junija mu je pedopsihiater predpisal ritalin, ki je na začetku zelo dobro deloval. Med počitnicami mu po navodilih pedopsihiatra nisem dajala ritalina, z dajanjem pa sem začela zdaj septembra z odhodom v vrtec. Težave, zaradi katerih se obračam na vas, so se začele pred približno 2 tednoma in sicer: neposlušnost, ugovarjanje, nagajanje (predvsem meni), norčevanje (predvsem iz mene), ne morem mu ničesar reči ali zahtevati, ne da bi ugovarjal in začel cepetati ali se cmeriti. Poskušam na vse načine, zdaj sem že tako daleč, da mu grozim s telesno kaznijo, ker res ne vem več, kaj naj naredim. Za vsako stvar, ki jo prosim, da naredi, se moram boriti in prositi najmanj tisočkrat. Občutek imam, da mu ritalin ne pomaga več (ali je to možno?). Omeniti moram, da sva se pred kratkim izselila iz hiše, v kateri je preživel vseh 5 let, zaradi spora z moževimi starši, ki so ga vedno razvajali in se vmešavali v večinoma mojo vzgojo, kar je tudi eden od vzrokov za spor, pravtako pa moj mož ni veliko udeležen pri sinovi vzgoji, saj ima terensko delo in se druži z njim le ob vikendih.
Zdi se mi, da je vse breme na meni. Prosim, če mi lahko date kakšen nasvet, kako naj ravnam. Moram povedati, da sem prebrala že mnogo gradiva in knjig o hiperaktivnosti, upoštevala mnogo nasvetov, le-ti pa so delovali le krajši čas, nato pa je bilo spet vse po starem.
Vnaprej hvala za odgovor! Jasmina
Nazaj na vrh
Gost






SporočiloObjavljeno: nedelja, 12.11.2006, 21:46    Naslov sporočila: hiperaktivnost in vzgoja Odgovori s citatom

Draga mama!

Ni lahko vzgajati, sploh ko imajo drugi vse odgovore in vse, kar sam poskusiš, ne gre. Sama imam le poklicne izkušnje z vzgojo hiperaktivnih otrok, zaposlena pa sem kot specialna pedagoginja na Svetovalnem centru. Težko je dati nasvet kar na splošno, najlažje nam gre s starši, če analiziramo konkretno situacijo in se dogovorimo, kako v njej ravnati. Živahni otroci prav tako potrebujejo jasno srukturo in rutino, ki pomaga tudi drugim otrokom in obstajajo načini, kakšno reakcijo izbrati namesto tega, da se v nemoči zatečemo h grožnji s kakršnokoli kaznijo. A moj nasvet bi vendarle bil: če imate možnost, se obrnite na pedagoga v vrtcu ali na Svetovalni center v vaši bližini in na svetovalnem srečanju skupaj z njim izdelajte vzgojni načrt, ki vam bo v oporo. Vzgajati svoje otroke se učimo, nobenaod nas ni dobila recepta v porodnišnici.
Veliko uspeha.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Vprašanja strokovnjakom Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional
Bottom right graphics