|
Kazalo |
 |
 |
Sodelujemo |
 |
Arnes |
Učiteljska.net gostuje pri Arnesu. |
SIO |
Slovensko izobraževalno omrežje |
|
 |
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bravni Novopridruženi

Pridružen/-a: 12. okt 06, čet, 7:15 Sporočila: 2 Kraj: RUŠE
|
Objavljeno: torek, 06.03.2007, 10:35 Naslov sporočila: Šolska obveznost |
|
|
Potrebujem odgovor na eno vprašanje:
Šolska obveznost traja 9 let šolanja - po novem a velja tudi za tiste učenci, ki so preskočli iz 5. v 7. razed in so bili vpisani v 8 letko?
Jaz sem mnenja, da taraja 8 let?! kaj menite vi??? _________________ Popolnost človeka ni v tem kaj ima, temveč v tem, kaj je; Oscar WILDE |
|
Nazaj na vrh |
|
Jana Potočnik Vešč uporabnik

Pridružen/-a: 27. nov 06, pon, 13:37 Sporočila: 69 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: torek, 06.03.2007, 13:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
mislim, da je nemogoče, da bi se nekdo, ki je "preskočil" 6. razred, redno šolal 9 let. Ti učenci so bili vpisani v osemletno osnovno šolo.Če prav razumem, je 6. razred osemletke v osnovi podoben programu 7. razreda devetletke. Ampak to je le moje mnenje. Če kdo ve, da se motim, naj me popravi.
LP
Jana |
|
Nazaj na vrh |
|
bravni Novopridruženi

Pridružen/-a: 12. okt 06, čet, 7:15 Sporočila: 2 Kraj: RUŠE
|
Objavljeno: torek, 06.03.2007, 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
Po posvetovanju z drugimi svetovalnimi delavci nekako prevladuje tale odgovor:
Šolska obveznost po starem traja 8 let i velja za učence ki so iz osemletke presedlali v devetletko ( preskok iz 5. v 7. razred )
za 9 leto šolanja mora šola s tem soglašat
Po novem pa je šolska obveznost dolga 9 let in je deseto leto v soglasju s šolo.
Tako nekako je prevladujoč odgovor
Sem pa dovzeten še za kakšna mnenja _________________ Popolnost človeka ni v tem kaj ima, temveč v tem, kaj je; Oscar WILDE |
|
Nazaj na vrh |
|
jablana zaslužen uporabnik

Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57 Sporočila: 232 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: torek, 06.03.2007, 19:06 Naslov sporočila: |
|
|
To prilagoditev so naredili zato, da bi bili vsi dijaki približno enako stari - v srednji šoli.
Različne metode dela bi naj nadomestile tisto leto: namesto predavanj in faktografskega znanja naj bi zdaj prevladovalo raziskovalno delo, veliko poskusov, učenje učenja, važna je pot do znanja .....
Ah, lahko doktoriramo iz vseh lepih namenov.
LP Mirjana |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
|
|