Učiteljska.net Prijava
Prijava
Včlanite se
Včlanite se
Spletna zbornica
Spletna zbornica
Devetka.net
Devetka.net
 
Kazalo
Spletna zbornica
» Iskanje
» Prijava za pregled zasebnih sporočil
» Tvoja podoba
» Seznam članov
» Skupine uporabnikov
» Pomoč
Učna gradiva
» Iščite
» Pregled povpraševanja
Koristno
» Devetka.net
» Izbrana spletna orodja
» Izbrani programi
» Zanimivosti
Informacije
» O Učiteljski.net
» Skrbniki
» Avtorji
» Statistika
» Nagradni natečaji
» Pišite Pišite
» Novice RSS RSS

Sodelujemo
Arnes

Arnes

Učiteljska.net gostuje pri Arnesu.
SIO

SIO

Slovensko izobraževalno omrežje
Učiteljska.net » Seznam forumov » Starši in učitelji

Objavi novo temo   Odgovori na to temo
vaše mnenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gobica
Vešč uporabnik


Pridružen/-a: 16. avg 06, sre, 10:41
Sporočila: 14

SporočiloObjavljeno: petek, 02.02.2007, 11:18    Naslov sporočila: vaše mnenje Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje o naslednjem problemu.
Z učenci (2.r) smo bili tri dni na naravoslovnem taboru. Imeli smo se lepo, dejavnosti so bile zanje zanimive, otroci so bili polni vtisov. Ko smo učiteljice naslednji dan prišle v šolo pa pravi naval s strani staršev. Nekateri otroci naj bi doma govorili, da jim ni bilo nič všeč, da ne bodo na tabor nikoli več šli. Problem je bil tudi pri drugih stvareh, npr. eden od otrok ni našel v potovalki svoje posteljnine in smo si v domu posteljnino sposodili. Učiteljice smo potovalko pregledale, pa je res nismo našle in smo smatrale, da mu jo je mama pozabila pripraviti. Potem pa se je izkazalo, da so otroci pri razpakiranju malce pomešali stvari in se je posteljnina znašla v potovalki drugega otroka. Na to res nismo pomislile in nismo pregledovale otrokovih potovalk.
Najhujši problem pa je izpostavila mama, ki meni, da smo kršili osnovna higienska načela. Namreč, tuširali smo se samo en dan. Na taboru smo prespali dve noči. Prvi dan nismo imeli športnih aktivnosti in menile smo, da se otrokom ni potrebno stuširati, saj so od doma prišli najbrž čisti. Umili so si zobe in noge, Drugi dan pa smo bili športno dejavni in se tudi preznojili, zato so se otroci tudi tuširali. To naj bi bil problem.
Učiteljice smo se kar malo zamislile. Nam se zdi kot da starši iščejo le napake. Nihče ni videl, da smo prišli dobre volje, z novimi informacijami, predvsem pa celi in zdravi. Kaj pravite vi? Hvala za vsako mnenje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
admin
Administrator


Pridružen/-a: 23. jan 03, čet, 15:55
Sporočila: 1335
Kraj: Lj

SporočiloObjavljeno: petek, 02.02.2007, 11:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda si pa preveč vznemirjena. Kaj pomeni "naval": dva starša ali 23? Kajti vedno se bo našel kdo, ki bo imel pripombe, saj veš, tisti stil ljudi: jaz sem dober, vsi ostali ste pa slabi ...
To o tuširanju bi tudi jaz rekla, da bi se morali vsak dan, to naj bo pač izkušnja za naslednjič.
Kar se pa tiče izgubljene posteljnine, skušaj vzeti s humorjem. Saj vem, da je zelo enostavno po dogodku deliti nasvete, ampak vsakič, ko se ti kaj podobnega zgodi, najprej pri sebi premisli: je bistveno za tisti trenutek življenja? Zadevo ste rešili krasno, mami vsaj ne bo treba prati rjuh, ko je dobila čiste nazaj Nasmeh
Da ne bodo nikoli več šli? Bi jih pa rada videla naslednje leto! V vsej svoji "karieri" sem imela en sam podoben primer, ko je ena od sošolk zanimirala ostale, ki so bile pod njenim vplivom, da množično niso šle v šolo v naravi. Rezultat: prikrajšane so bile one, voditeljica pa je zdaj kar znana, rahlo problematična tako in drugače.
_________________
Lep pozdrav, Nataša
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pauline
Vešč uporabnik


Pridružen/-a: 3. jan 07, sre, 18:17
Sporočila: 74
Kraj: Ljubljana - okolica

SporočiloObjavljeno: petek, 02.02.2007, 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav,

kar se tuširanja tiče na taborih, je tu potreben zdrav premislek, kot ste se tega lotile ve, učiteljice. Torej po potrebi.

Kot mati šoloobveznika raje vidim, da se na taborih ne tusirajo vsak dan, če to ni nujno potrebno. Sploh to velja v zimskem letnem času, ko s lahko kateri od otrok prehladi, saj je težko stuširati večjo skupino in za vse hkrati dobro poskrbeti.

Morda bi bilo potrebno tudi tako staršem predstaviti razloge za takšno odločitev. Mislim, da otrok zaradi enega tuširanja ne bo zbolel (potem bi človeška vrsta izumrla že v prazgodovini). Če ga pa ulovi vsega toplega in nekoliko še mokrega kakšen prepih, pa se lahko dober namen in trud izniči.

Žal je že tako, da se moramo v življenju včasih odločati za manjše "zlo" in v vašem primeru je odločitev za manjše "zlo", vsaj meni, popolnoma jasna.

Ja, včasih starši res zavestno ali podzavestno iščemo samo napake in če vsebinskih (v izvedbi programa) ne najdemo, jih iščemo pa drugje.... rjuhe (smešno).


Pa ne se sekirat zaradi rjuh. Mnogim staršem je pa kljub vsemu bolj pomembna vsebina, namen taborov, druženje. Tudi vaših učencev, samo malo morajo še prespati zadevo. In od otrok izvedeti, kaj vse lepega so doživeli.

lpp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Primož
Administrator


Pridružen/-a: 17. nov 04, sre, 12:54
Sporočila: 177
Kraj: Ljubljana

SporočiloObjavljeno: petek, 02.02.2007, 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tele starše bo super oddaja Zamenjajmo ženi. Nasmeh
Če so že napačne rjuhe povzročile tako reakcijo, se bodo z veseljem zgražali nad "neumnostmi" "sposojene" žene. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Kaja
zaslužen uporabnik


Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18
Sporočila: 225
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: petek, 02.02.2007, 17:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam podobne izkušnje z naravoslovnih taborov. S tem, da meni in učiteljicam, ki smo zadevo speljale z veliko svojega vloženega truda, uradno še do danes ni nihče rekel nič. Sem pa slučajno od nekoga na cesti izvedela (čez leto dni), da so otroci izgubili in v koči pozabili večino oblačil. Čeprav smo vse pregledale in v omarah in kje drugje ni ostalo nič. Torej je nekdo prinesel mogoče domov tujo stvar in je ni prinesel v šolo.
Skoraj bolj všeč mi je, da vam je mamica povedala za posteljnino in ste jo našli, kot pa da za vašim hrbtom krožijo okrog govorice. Zdaj se boste lahko vsaj pogovorili in boste imele možnost pojasniti.
Glede tuširanja smo se pri nas odločile enako (na celi planinski koči je namreč za 50 otrok nekaj skupnih tušev). Smo pa res o tem obvestile starše že preden smo šli tja prespat.
Žal mi je za vas, učiteljice, ki ste se trudile z organizacijo in to mimo vaše obveze (to je nadstandard) in otrokom pričarale lepe trenutke (spominjali se jih bodo še, ko bodo stari), pa tega starši ne znajo ceniti.
_________________
Lp od Kaje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jablana
zaslužen uporabnik


Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57
Sporočila: 232
Kraj: Maribor

SporočiloObjavljeno: sobota, 03.02.2007, 8:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Šola v naravi: moja rak rana.
Organiziram jo drugič, včasih sem bila tabornica in sem bila na veliko taborih.
Pri tabornikih je bilo "taborniško". ne vedno topli tuši, poljska kuhinja, tudi šotori brez dna .... Pravzaprav, če danes premislim, bi si še želela takih robinsonskih počitnic. Razen enega primera nismo imeli nobenih pritožb.
Šola v naravi pa je nekaj povsem drugega.
1. Doma imamo zagotovljene osnovne higienske pogoje in (majhni) otroci so navajeni, da jim starši "stojimo za ritjo" in jim pomagamo in delimo nasvete.
2. Higienske norme (nekateri se doma tuširajo tudi po dvakrat na dan ali več) pomembno vplivajo na počutje vseh.
3. Skupinske, t.i. etažne sanitarije so problem za veliko skupino manjših otrok. Umivanje traja, tudi ker imajo prijetno družbo. To je tudi doživetje, ko lahko opraviš vse sam, pokažeš svoje stvari, primerjaš.....
4. Šola v naravi stane, za nekatere starše je velik finančni zalogaj. Saj pomagamo z različnimi akcijami, še vedno pa ostane dejstvo, da tisti z dohodki nekje na sredini izpadejo iz vsake pomoči. Ko pomisliš, kaj bi lahko s tem denarjem naredil in primerjaš s šolo v naravi.....potem pač iščeš 100 in en razlog, kaj je bilo narobe. Tudi ne moreš otroku odrečti , če pa gre večina ali vsi. Šola v naravi ima veliko na prvi pogled nevidnih kvalitet. Vsem to ni evidentno.
5. Učitelji nismo potovalne agencije. Bivanje urejamo po svojih sposobnostih in močeh. Izpostavljeni smo preračunavanju, iskanju najcenejših - najboljših variant. Žal je centrov obšolskih dejavnosti premalo. Ti so veliko cenejši od ostallih možnosti. Ministrstvo priporoča šolo v naravi, šola jo je dolžna organizirati, starši se pa odločijo, če sprejmemo to možnost. Vmes se v času od prve ponudbe do odhoda še marsikaj zgodi, spremeni se čas, spremenijo se spremljevalci, tudi lokacija. Za vsako spremembo moraš dobit soglasje staršev, ker so plačniki in skrbniki otroka.

Želela bi si stare čase, ko so otroci hodili v šolo, imeli ob koncu ocenjevalnega obdobja počitnice, v "šolo v naravi" pa so odhajali v počitnicah na različne tabore, kolonije ....

Večkrat pomislim, da je ena od inteligenc tudi socialna: ko se znaš prilagoditi in ne kompliciraš (ker imaš to pravico). Pogovor na ustreznem mestu (tam, kjer so te "prizadeli") pa je tako osnovna manira.
LP Mirjana
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kaja
zaslužen uporabnik


Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18
Sporočila: 225
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: sobota, 03.02.2007, 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče se nisva razumeli. Jaz sem pisala za naravoslovni tabor (dvodnevni) v prvi triadi, ki ni obvezen, ampak razširjen program šole (ene šole v prvi triadi gredo na takšen tabor, druge pa ne). V prvem razredu ga na naši šoli izvajamo v popolnoma lastni režiji na bližnji planinski koči, v drugem pa v centru obšolskih dejavnosti. Res je veliko lepše, lažje in ceneje v centru.
LP
_________________
Lp od Kaje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jablana
zaslužen uporabnik


Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57
Sporočila: 232
Kraj: Maribor

SporočiloObjavljeno: sobota, 03.02.2007, 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja Katja, nadstandard :))))
LP Mirjana
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kaja
zaslužen uporabnik


Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18
Sporočila: 225
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: sobota, 03.02.2007, 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Embarassed
Zakaj se tako smejiš? A sem fejst narobe zapisala?
Nadstandard mi je hote ušel iz glave, odkar smo zaradi tega imeli inšpekcijo (ravno anonimna pritožba zaradi "izletov" otrok in plačevanja - luštna stvar za živce in dodaten streeees).
Lp od KJ
_________________
Lp od Kaje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jablana
zaslužen uporabnik


Pridružen/-a: 31. mar 06, pet, 21:57
Sporočila: 232
Kraj: Maribor

SporočiloObjavljeno: sobota, 03.02.2007, 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ej ,ej kolegica, oprosti, sem hotela samo nasmešek prijaznosti .
Tudi jaz dobivam ošpice, ko berem-poslušam o nadstandardih.
Če inšpektor hoče najti napake, jih bo zagotovo. To ste se najbrž še bolj nagarali kot z organiziranjem tabora.
Kmalu nam tudi zdrava pamet ne bo več pomagala.
Lep pozdrav
Mirjana
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kaja
zaslužen uporabnik


Pridružen/-a: 18. apr 05, pon, 17:18
Sporočila: 225
Kraj: Slovenj Gradec

SporočiloObjavljeno: sobota, 03.02.2007, 21:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni `blema. Hvala za sprostitveni klepet!
LP od KJ
_________________
Lp od Kaje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Učiteljska.net » Seznam forumov » Starši in učitelji Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
V tem forumu ne moreš dodajati novih tem
V tem forumu ne moreš odgovarjati na teme
V tem forumu ne moreš urejati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš brisati svojih sporočil
V tem forumu ne moreš glasovati v anketi
Na vrh
Bottom left graphics Učiteljska.net © 2003, 2004 Nataša
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional
Bottom right graphics