Vremenska napoved za torek, 22. maja 2007, ob 11. uri

Preberi vremensko napoved, povzeto po www.24ur.com. Nato poišči napake, klikni nanje in jih popravi.

pop.gif
Popoldne bo nastajala kopasta oblačnost, pojavljale se bodo krajevne nevihte. Najmanj možnosti zanje bo na Primorskem. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Primorskem do 32 stopinj C. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo tudi v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine:
Dopoldne bo povsod precej jasno, čez dan pa bo nekoliko več oblačnosti. Nastale bodo tudi nevihte, ki bodo pogostejše na območju Alp, ob Jadranu ter v Furlanski nižini pa jih ne bo. Jutri bo še nekoliko bolj spremenljivo vreme s popoldanskimi nevihtami, ki jih ob Jadranu ne bo.

Vremenska slika:
Iznad zahodne sega nad srednjo Evropo in severno Sredozemlje šibko območje visokega zračnega pritiska. Nad naše kraje doteka s šibkimi severnimi vetrovi nekoliko bolj vlažen in precej topel zrak.

Obeti:
V četrtek in petek bo sončno vreme, možnost neviht bo majhna. V petek popoldne bo zapihal jugozahodnik.
bo nastajala oblačnost, pojavljale se bodo krajevne . Najmanj možnosti zanje bo na . Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do , na Primorskem do 32 stopinj C. Jutri bo delno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in bodo krajevne plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo tudi v . Najnižje jutranje temperature bodo od do 16, najvišje dnevne od 23 do 27, na do 30 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine:
Dopoldne bo povsod precej , čez dan pa bo nekoliko več . Nastale bodo tudi nevihte, ki bodo pogostejše na območju , ob Jadranu ter v Furlanski pa jih ne bo. Jutri bo še nekoliko spremenljivo vreme s popoldanskimi nevihtami, ki jih ob ne bo.

Vremenska :
Iznad sega nad srednjo Evropo in Sredozemlje območje visokega zračnega pritiska. Nad naše kraje doteka s šibkimi vetrovi nekoliko bolj vlažen in precej zrak.

Obeti:
V četrtek in bo sončno vreme, možnost neviht bo . V petek popoldne bo zapihal .