Sošolci iz 3.a

Naprej preberi, kaj o sebi povedo otroci. Nato odgovori na vprašanja. Pomagaj si z besedilom in slikami.

fn1.gifDo šole imam le pet minut. Vsak dan počakam Mojco, da greva skupaj v šolo. Živim v majhnem mestu, kjer se skoraj vsi poznamo. Moja mama je prodajalka v trgovini, očka pa popravlja avtomobile. Ob hiši imamo vrt. Mamica prideluje zelenjavo, jaz pa skrbim za gredico cvetic. Imam starejšo sestro in mlajšega brata.
fn7.gifIme mi je Peter. Sem Mojčin in Marjetin sošolec. Ker živim ob potoku, rad lovim ribe. Moja starša sta kmeta. Pridelujemo krompir, koruzo in nekaj zelenjave. V hlevu imamo tri krave, na pašniku pa čredo ovac. Ovce čuva naš pes ovčar Riki. Imam dve sestri in brata. Najmlajša sestrica še ne hodi v šolo, brat pa je že v srednji šoli.
fn5.gifMarjeta je moja najboljša prijateljica. V šolo zelo rada hodim. Najraje imam matematiko. Ker se mi zdi lahka, velikokrat pomagam Petru in Marjeti. Peter pa pomaga meni, kadar je treba napisati spis. Živim z mamico in sestro v hiši ob cesti. Očka je na delu v Nemčiji. Pride za praznike in počitnice. Letos pa smo mi trije šli na obisk v Nemčijo.

vir sličic: http://abkldesigns.com